Om Tona-programmet

Programmet kallar vi för TONA.

TONA-programmet Àr en utmaning pÄ 56 dagar dÀr du Àr med i en begrÀnsad grupp som följer ett kost- och trÀningsschema online. Det börjar med en förberedelsevecka och ett uppstartsmöte online och dÀrefter kickar vi igÄng med NYA rutiner och vanor som mÄnga beskriver som livsförÀndrande. Vi nöjer oss med att sÀga att vi VET att om man följer programmet sÄ fÄr man resultat som mÀrks bÄde mentalt och fysiskt.

För vem

Programmet passar dig som vill göra en hÀlsosam förÀndring i ditt liv. Kanske har du testat att gÄ pÄ gym eller PT pÄ plats tidigare men haft svÄrt att fÄ ihop det med tiden eller sÄ har det inte alls blivit av. Du vill trÀna, mÄ bra och Àta bÀttre och kÀnner kanske att du egentligen VET hur du ska göra men behöver den dÀr extra kickstarten och motivationen för att verkligen komma igÄng. Kanske har du lagt pÄ dig nÄgra extrakilon under jul och nyÄr och vill hitta formen. Du vet att du vill ha en förÀndring och har bestÀmt dig men du vet inte riktigt hur du ska börja. 

Till köp

Varför det fungerar

Hemligheten Àr... att det finns ingen hemlighet. Att du ingÄr i en grupp som peppar varandra Àr en del av varför det fungerar, men ocksÄ att du följer ett program som Àr framtaget av lic. PT Charlotte Steinwig, trebarnsmamma som sjÀlv har genomfört programmet flera gÄnger tidigare tillsammans. Under 56 dagar sÄ kommer du att Àta rÀtt, trÀna rÀtt och förÀndra din syn pÄ hÀlsa och livsstil genom att helt enkelt bara vara med OSS i en grupp av likasinnade personer som VILL förÀndra sig och vill hjÀlpa varandra till en sundare och starkare livsstil.

Med bra mat, bra trÀning och rÀtt miljö sÄ kommer vi att ha roligt och hitta formen tillsammans!

Till anmÀlan

Tillsammans x 2

Att förÀndra kosten kan vara tufft, men det Àr ocksÄ kosten som kommer att vara avgörande för stora delar av din förÀndring. Om du Àr gift eller sambo sÄ anmÀl gÀrna din respektive ocksÄ för att fÄ ihop vardagen. Att trÀna tillsammans hemma i dessa tider kommer att fungera utmÀrkt och det blir Ànnu roligare och lÀttare att göra programmet pÄ 56 dagar om du fÄr med din respektive. SjÀlvklart sÄ ordnar vi ett friskvÄrdskvitto som fungerar för din arbetsgivare.

rickard charlotte före och efter TONA-programmet

Börja med Tona

Tona-programmet Àr vÄrt grundprogram pÄ 56 dagar som lÀgger grunden för hur vi tÀnker kring trÀning, kost och balans i livet. Efter att du har genomfört programmet sÄ kommer du ha möjlighet att joina vÄrt uppföljningsprogram som vi kallar för STARKARE. Precis om Tona sÄ Àr det ett onlineprogram men som har större fokus pÄ att bygga muskler. Just nu testas programmet av nÄgra fÄ utvalda tidigare medlemmar som har gÄtt Tona-programmet. Om du istÀllet vill gÄ ner mer i vikt sÄ fortsÀtter du bara en omgÄng till med Tona-programmet!

Till anmÀlan

Redskap eller gym?

Har du ett gymkort som du inte anvÀnder? Viljan finns dÀr men vi vet hur svÄrt det Àr att ta sig hela vÀgen till gymmet. Med TONA-programmet sÄ fÄr du varje vecka nya trÀningsrutiner att följa och det Àr hemmatrÀning som fungerar och blir av. Den bÀsta trÀningen Àr ju den som blir av, eller hur? Du behöver inte ett fullutrustat gym och efter programmet sÄ kanske du vÀljer att sÀga upp det dyra gymkortet. Vi jobbar med funktionell trÀning (kroppens egen vikt som motstÄnd) och miniband samt battle rope. 

AnmÀl dig till 56 dagar med TONA-programmet 

LÄter det intressant? Vi slÀpper ett begrÀnsat antal platser med start v.42 i okt och vi vill gÀrna ha med dig! Vi har precis slÀppt pÄ möjligheten att köpa sin plats hÀr online men om man hellre vill anmÀla sig pÄ plats sÄ gÄr det bra att gÄ förbi Sund och Stark HÀlsocenter i Lomma pÄ Industrigatan 9. Programmet Àr dock 100% onlinebaserat sÄ det spelar ingen roll var i landet du befinner dig! Pinga gÀrna oss pÄ @sundochstarkonline pÄ instagram om du har frÄgor!

Detta Àr hemmatrÀning som fungerar!

Till köp av
TONA-programmet

 

OsÀker?

ï»żSkriv till oss via Instagram eller i chatten hĂ€r pĂ„ sajten sĂ„ svarar vi inom kort!

 

TONA-programmet - i detalj

Det Àr ett kost- och trÀningsprogram online som varar i 8 veckor som du gör i grupp med andra. Vi smygstartar en vecka innan med en förberedelsevecka dÀr du helt enkelt förbereder dig inför vad som komma skall. Vi har ett digitalt möte dÀr du kan stÀlla alla frÄgor och vi gÄr igenom hela programmet. SÄ med den veckan Àr programmet 9 veckor men som sagt veckan innan start Àr bara förberedelser. Vi har fem starter varje Är sÄ det Àr viktigt att ha koll pÄ nÀr nÀsta Àr sÄ man inte missar och fre vÀnta in nÀsta. 

Man ingÄr i en sluten Facebook-grupp dÀr man fÄr allt material (instruktioner pÄ trÀningen bÄde i text och videoformat, receptbok och handbok). DÀr peppar man Àven varandra att kÀmpa pÄ nÀr det blir lite tuffare. Hur engagerad man Àr i gruppen Àr sÄklart upp till var och en. Vissa vÀljer att vara helt anonyma och anvÀnda plattformen endast i informationssyfte medan andra Àr vÀldigt aktiva och ventilerar tankar och kÀnslor under programmet. SÄ man behöver ha ett Facebook-konto. Vi har haft en hel del som inte haft Facebook men skapat sig ett konto bara för detta. Vi har Àven haft flera deltagare med skyddad identitet och det Àr inte heller nÄgra som helst problem. 

Vi Àter vanlig mat men utesluter tillsatt socker, salt och alkohol helt under programmet. Vi utesluter inga makronutrienter (kolhydrater, protein och fett). DÀremot vÀljer vi ut de livsmedlen som har mest nÀring i förhÄllande till mÀngden. VÄra kolhydrater bestÄr till största del av potatis, sötpotatis, bulgur, quinoa, havregryn, grönsaker, tortillabröd och knÀckebröd. NÀr det kommer till protein sÄ Àter vi mycket vegetariskt, kyckling, kalkon, fisk och skaldjur. Under programmet Àter vi inte rött kött. Vi vÀljer framför allt vegetabiliska fetter före animaliska. DÀr Àr det mest avokado, kokos, oliver och nötter. Vi hÄller nere mÀngden laktos och gluten. Detta för att mÄnga magar mÄr bÀttre av det men det Àr inte helt fritt frÄn laktos/gluten sÄ vid intolerans fÄr man byta ut vissa livsmedel. Vi Àter Àven fullfeta produkter och inte light. Vi vill ha sÄ lite tillsatser som möjligt och istÀllet naturliga livsmedel. 

Vi Àter 6 ggr per dag varav 2 mÄltider och 4 mellanmÄl. Man fÄr en receptbok dÀr man sjÀlv vÀljer recept man gillar. Det finns mÄnga att vÀlja mellan. NÀr man gÄtt i mÄl har man ca 100 recept att vÀlja pÄ sÄ finns nÄgot för alla smaklökar. 

Man trÀnar lite varje dag ca 5-15 min. Se det som vardagsmotion och det som gör dig stark under lÄng tid. Du blir i början av programmet knappt svettig och mÄnga vÀljer att göra denna trÀning sk rutiner pÄ lunchen i arbetsklÀder. Rutinerna som görs lite varje dag, 6 dagar i veckan, ökar successivt och blir tuffare med antalet veckor i programmet. Vi har 2 tuffare pass varje vecka som vi kallar prestationer. Och det Àr precis som det lÄter en prestation att genomföra. De Àr tuffa och utmanande men framför allt roliga och effektiva. Dessa pass tar ca 20-30 min att genomföra. Man trÀnar nÀr det passar en sjÀlv. Men det finns vissa deadlines för att man ska fÄ det gjort. TrÀningen i programmet slÀpps allteftersom för att skapa överraskningar och nyfikenhet. Allt material finns i Facebook-gruppen med en tydlig struktur vecka för vecka. 

Tona-programmet Àr för dem som vill skapa hÀlsosamma rutiner, fÄ mer ork, bli starkare, gÄ ner i vikt (men jag kan korrigera kosten om man inte önskar gÄ ner i vikt sÄ alla kan vara med Àven om man inte vill gÄ ner i vikt), Àta bÀttre, komma igÄng med trÀningen, sova bÀttre osv.. Vill DU skapa en hÀlsosammare livsstil sÄ Àr TONA-programmet för dig! 

Man kan anmÀla sig sjÀlv eller tillsammans med en partner, vÀn, granne eller arbetskollega. Vi rekommenderar att man gör det i par med nÄgon. ALLTID lÀttare om man har med sig sin partner eller en vÀn. Att kunna peppa varandra att följa programmet Àr superbra! Man behöver battle rope och miniband för att genomföra trÀningen i TONA-programmet. Dessa finns till förmÄnliga priser pÄ vÄr hemsida. Repet levereras oftast dagen efter och som lÀngst tvÄ dagar efter bestÀllning. Hojta om du undrar nÄgot mer!

STARKARE-programmet

Starkare-programmet Ă€r inte för oss ett program, utan en livsstil. En livsstil utan förbud men dĂ€r man gör kloka val men ocksĂ„ förstĂ„r hur ens val och icke-val pĂ„verkar en. Vi Ă€ter allt men inte alltid. I detta program skapar vi tillsammans balans i ALLT. Även trĂ€ningen ska det skapas en balans i. TrĂ€ningsmĂ€ngden ska vara rimlig sĂ„ det inte skapar motstĂ„nd. Vi ska ha lĂ„ga trösklar för att trĂ€ningen ska bli av och den ska fortsatt vara utmanande och rolig. Med Tona och Starkare i vĂ„rt utbud av online-program sĂ„ skulle jag vilja pĂ„stĂ„ att vi verkligen har det man behöver nĂ€r man vill skapa en hĂ€lsosam livsstil. Vi har TONA dĂ€r man kan om man följer programmet fĂ„ snabba och mĂ€rkbara resultat. Och vet du; resultat Ă€r den bĂ€sta motivationen. Med dessa resultat kommer vi lĂ€ttare att kunna motivera oss vidare att bibehĂ„lla vĂ„ra grymma resultat och leva lagom hĂ€lsosamt helt enkelt. Tona och Starkare Ă€r svaret pĂ„ att skapa en hĂ€lsosam livsstil. 

Man fĂ„r inte gĂ„ starkare-programmet hos oss utan att ha gĂ„tt tona innan. DĂ€remot behöver man inte gĂ„ direkt pĂ„ starkare efter avslutad tona omgĂ„ng utan man Ă€r vĂ€lkommen lĂ€ngre fram och hur mĂ„nga omgĂ„ngar som helst av starkare-programmet. SĂ„ du mĂ„ste ha gĂ„tt minst en tona omgĂ„ng hos oss för att fĂ„ anmĂ€la dig till starkare-programmet. Till skillnad frĂ„n tona-programmet sĂ„ har starkare tre olika versioner med trĂ€ning. Detta för att man ska kunna gĂ„ flera starter efter varandra och fĂ„ nya trĂ€ningsupplevelser. Det ska fortsatt vara roligt och varierande att trĂ€na hos oss. Vi lĂ€gger Ă€ven till lite mer utrustning i trĂ€ningen, nĂ€mligen kettelbells. Du behöver en lĂ€ttare för överkroppen och en tyngre för underkroppen. Du ska orka pressa kettlebellen ovanför huvudet med bĂ„da hĂ€nderna för överkroppen. Och du ska orka göra ett knĂ€böj med kettlebellen i famnen för underkroppen. Det finns en uppsjö av kettelbells och i olika priskategorier. Vi har köpt mycket prisvĂ€rda pĂ„ ÖoB, Rusta och Harald Nyborg. De fungerar toppen och de har ofta bra priser! Starkare-programmet varar i 6 veckor och startar alltid 2 veckor efter en tona omgĂ„ng Ă€r avslutad. 

Ta din plats redan idag!

 

Vill du lÀsa mer om trÀningen med battle rope först?

Vill du lÀsa mer om vad andra deltagare tycker?

Vill du lÀsa mer om hemmatrÀning nÀr den Àr som bÀst?