Om Tona-programmet

Programmet kallar vi för TONA.

TONA-programmet är en utmaning på 56 dagar där du är med i en begränsad grupp som följer ett kost- och träningsschema online. Det börjar med en förberedelsevecka och ett uppstartsmöte online och därefter kickar vi igång med NYA rutiner och vanor som många beskriver som livsförändrande. Vi nöjer oss med att säga att vi VET att om man följer programmet så får man resultat som märks både mentalt och fysiskt.

För vem

Programmet passar dig som vill göra en hälsosam förändring i ditt liv. Kanske har du testat att gå på gym eller PT på plats tidigare men haft svårt att få ihop det med tiden eller så har det inte alls blivit av. Du vill träna, må bra och äta bättre och känner kanske att du egentligen VET hur du ska göra men behöver den där extra kickstarten och motivationen för att verkligen komma igång. Kanske har du lagt på dig några extrakilon under jul och nyår och vill hitta formen. Du vet att du vill ha en förändring och har bestämt dig men du vet inte riktigt hur du ska börja. 

Till köp

Varför det fungerar

Hemligheten är... att det finns ingen hemlighet. Att du ingår i en grupp som peppar varandra är en del av varför det fungerar, men också att du följer ett program som är framtaget av lic. PT Charlotte Steinwig, trebarnsmamma som själv har genomfört programmet flera gånger tidigare tillsammans. Under 56 dagar så kommer du att äta rätt, träna rätt och förändra din syn på hälsa och livsstil genom att helt enkelt bara vara med OSS i en grupp av likasinnade personer som VILL förändra sig och vill hjälpa varandra till en sundare och starkare livsstil.

Med bra mat, bra träning och rätt miljö så kommer vi att ha roligt och hitta formen tillsammans!

Till anmälan

Tillsammans x 2

Att förändra kosten kan vara tufft, men det är också kosten som kommer att vara avgörande för stora delar av din förändring. Om du är gift eller sambo så anmäl gärna din respektive också för att få ihop vardagen. Att träna tillsammans hemma i dessa tider kommer att fungera utmärkt och det blir ännu roligare och lättare att göra programmet på 56 dagar om du får med din respektive. Självklart så ordnar vi ett friskvårdskvitto som fungerar för din arbetsgivare.

rickard charlotte före och efter TONA-programmet

Börja med Tona

Tona-programmet är vårt grundprogram på 56 dagar som lägger grunden för hur vi tänker kring träning, kost och balans i livet. Efter att du har genomfört programmet så kommer du ha möjlighet att joina vårt uppföljningsprogram som vi kallar för STARKARE. Precis om Tona så är det ett onlineprogram men som har större fokus på att bygga muskler. Just nu testas programmet av några få utvalda tidigare medlemmar som har gått Tona-programmet. Om du istället vill gå ner mer i vikt så fortsätter du bara en omgång till med Tona-programmet!

Till anmälan

Redskap eller gym?

Har du ett gymkort som du inte använder? Viljan finns där men vi vet hur svårt det är att ta sig hela vägen till gymmet. Med TONA-programmet så får du varje vecka nya träningsrutiner att följa och det är hemmaträning som fungerar och blir av. Den bästa träningen är ju den som blir av, eller hur? Du behöver inte ett fullutrustat gym och efter programmet så kanske du väljer att säga upp det dyra gymkortet. Vi jobbar med funktionell träning (kroppens egen vikt som motstånd) och miniband samt battle rope. 

Anmäl dig till 56 dagar med TONA-programmet 

Låter det intressant? Vi släpper ett begränsat antal platser med start v.19 i maj och vi vill gärna ha med dig! Vi har precis släppt på möjligheten att köpa sin plats här online men om man hellre vill anmäla sig på plats så går det bra att gå förbi Sund och Stark Hälsocenter i Lomma på Industrigatan 9. Programmet är dock 100% onlinebaserat så det spelar ingen roll var i landet du befinner dig! Pinga gärna oss på @sundochstarkonline på instagram om du har frågor!

Detta är hemmaträning som fungerar!

Till köp av
TONA-programmet

 

Osäker?

Skriv till oss via Instagram eller i chatten här på sajten så svarar vi inom kort!

 

TONA-programmet - i detalj

Det är ett kost- och träningsprogram online som varar i 8 veckor som du gör i grupp med andra. Vi smygstartar en vecka innan med en förberedelsevecka där du helt enkelt förbereder dig inför vad som komma skall. Vi har ett digitalt möte där du kan ställa alla frågor och vi går igenom hela programmet. Så med den veckan är programmet 9 veckor men som sagt veckan innan start är bara förberedelser. Vi har fem starter varje år så det är viktigt att ha koll på när nästa är så man inte missar och fre vänta in nästa. 

Man ingår i en sluten Facebook-grupp där man får allt material (instruktioner på träningen både i text och videoformat, receptbok och handbok). Där peppar man även varandra att kämpa på när det blir lite tuffare. Hur engagerad man är i gruppen är såklart upp till var och en. Vissa väljer att vara helt anonyma och använda plattformen endast i informationssyfte medan andra är väldigt aktiva och ventilerar tankar och känslor under programmet. Så man behöver ha ett Facebook-konto. Vi har haft en hel del som inte haft Facebook men skapat sig ett konto bara för detta. Vi har även haft flera deltagare med skyddad identitet och det är inte heller några som helst problem. 

Vi äter vanlig mat men utesluter tillsatt socker, salt och alkohol helt under programmet. Vi utesluter inga makronutrienter (kolhydrater, protein och fett). Däremot väljer vi ut de livsmedlen som har mest näring i förhållande till mängden. Våra kolhydrater består till största del av potatis, sötpotatis, bulgur, quinoa, havregryn, grönsaker, tortillabröd och knäckebröd. När det kommer till protein så äter vi mycket vegetariskt, kyckling, kalkon, fisk och skaldjur. Under programmet äter vi inte rött kött. Vi väljer framför allt vegetabiliska fetter före animaliska. Där är det mest avokado, kokos, oliver och nötter. Vi håller nere mängden laktos och gluten. Detta för att många magar mår bättre av det men det är inte helt fritt från laktos/gluten så vid intolerans får man byta ut vissa livsmedel. Vi äter även fullfeta produkter och inte light. Vi vill ha så lite tillsatser som möjligt och istället naturliga livsmedel. 

Vi äter 6 ggr per dag varav 2 måltider och 4 mellanmål. Man får en receptbok där man själv väljer recept man gillar. Det finns många att välja mellan. När man gått i mål har man ca 100 recept att välja på så finns något för alla smaklökar. 

Man tränar lite varje dag ca 5-15 min. Se det som vardagsmotion och det som gör dig stark under lång tid. Du blir i början av programmet knappt svettig och många väljer att göra denna träning sk rutiner på lunchen i arbetskläder. Rutinerna som görs lite varje dag, 6 dagar i veckan, ökar successivt och blir tuffare med antalet veckor i programmet. Vi har 2 tuffare pass varje vecka som vi kallar prestationer. Och det är precis som det låter en prestation att genomföra. De är tuffa och utmanande men framför allt roliga och effektiva. Dessa pass tar ca 20-30 min att genomföra. Man tränar när det passar en själv. Men det finns vissa deadlines för att man ska få det gjort. Träningen i programmet släpps allteftersom för att skapa överraskningar och nyfikenhet. Allt material finns i Facebook-gruppen med en tydlig struktur vecka för vecka. 

Tona-programmet är för dem som vill skapa hälsosamma rutiner, få mer ork, bli starkare, gå ner i vikt (men jag kan korrigera kosten om man inte önskar gå ner i vikt så alla kan vara med även om man inte vill gå ner i vikt), äta bättre, komma igång med träningen, sova bättre osv.. Vill DU skapa en hälsosammare livsstil så är TONA-programmet för dig! 

Man kan anmäla sig själv eller tillsammans med en partner, vän, granne eller arbetskollega. Vi rekommenderar att man gör det i par med någon. ALLTID lättare om man har med sig sin partner eller en vän. Att kunna peppa varandra att följa programmet är superbra! Man behöver battle rope och miniband för att genomföra träningen i TONA-programmet. Dessa finns till förmånliga priser på vår hemsida. Repet levereras oftast dagen efter och som längst två dagar efter beställning. Hojta om du undrar något mer!

STARKARE-programmet

Starkare-programmet är inte för oss ett program, utan en livsstil. En livsstil utan förbud men där man gör kloka val men också förstår hur ens val och icke-val påverkar en. Vi äter allt men inte alltid. I detta program skapar vi tillsammans balans i ALLT. Även träningen ska det skapas en balans i. Träningsmängden ska vara rimlig så det inte skapar motstånd. Vi ska ha låga trösklar för att träningen ska bli av och den ska fortsatt vara utmanande och rolig. Med Tona och Starkare i vårt utbud av online-program så skulle jag vilja påstå att vi verkligen har det man behöver när man vill skapa en hälsosam livsstil. Vi har TONA där man kan om man följer programmet få snabba och märkbara resultat. Och vet du; resultat är den bästa motivationen. Med dessa resultat kommer vi lättare att kunna motivera oss vidare att bibehålla våra grymma resultat och leva lagom hälsosamt helt enkelt. Tona och Starkare är svaret på att skapa en hälsosam livsstil. 

Man får inte gå starkare-programmet hos oss utan att ha gått tona innan. Däremot behöver man inte gå direkt på starkare efter avslutad tona omgång utan man är välkommen längre fram och hur många omgångar som helst av starkare-programmet. Så du måste ha gått minst en tona omgång hos oss för att få anmäla dig till starkare-programmet. Till skillnad från tona-programmet så har starkare tre olika versioner med träning. Detta för att man ska kunna gå flera starter efter varandra och få nya träningsupplevelser. Det ska fortsatt vara roligt och varierande att träna hos oss. Vi lägger även till lite mer utrustning i träningen, nämligen kettelbells. Du behöver en lättare för överkroppen och en tyngre för underkroppen. Du ska orka pressa kettlebellen ovanför huvudet med båda händerna för överkroppen. Och du ska orka göra ett knäböj med kettlebellen i famnen för underkroppen. Det finns en uppsjö av kettelbells och i olika priskategorier. Vi har köpt mycket prisvärda på ÖoB, Rusta och Harald Nyborg. De fungerar toppen och de har ofta bra priser! Starkare-programmet varar i 6 veckor och startar alltid 2 veckor efter en tona omgång är avslutad. 

Ta din plats redan idag!

 

Vill du läsa mer om träningen med battle rope först?

Vill du läsa mer om vad andra deltagare tycker?

Vill du läsa mer om hemmaträning när den är som bäst?