Vad säger våra deltagare

"Nåt hände efter 2 barn och att fylla 30-isch. Min inställning  gick från att hälsa betyder att gå ner x antal kilon till något helt annat. (Kanske blev jag vuxnen på riktigt ...?) För sanningen är att jag blev livrädd när jag tänkte på vilka ohälsosamma vanor jag för över till mina barn. Jag blev också rädd att jag en dag, pga min livsstil, skulle få diabetes. Så det va dags att göra aktiva val för att ändra kurs. Och där kom TONA in i bilden. Tack vare @sundochstarkonline så har jag nu fått massa kunskap och redskap för att ta kontroll över min egen hälsa. Allt material är genomarbetat men också gemenskapen bland deltagarna  har varit en viktig del i framgången! Så visst - nu efter 8 veckor och 1 dag -  står jag här med mina 79.8 kg efter målet att komma under 80 kg! ...Men den stora vinsten är att jag nu är starkare, har ork HELA dagen och att vi som familj har skapar nya vanor med mer rörelser och medvetenhet i vardagen

Vilken grej att få på sig favoritjeansen igen! Det tycker vi som jobbar med Tona är fantastiskt och det är precis sådana mål som vi vill hjälpa just DIG med.

"Jag känner mig starkare än tidigare och orkar mer"

De första veckorna i TONA-programmet var tuffa. Men mitt i programmet känner man sig stark och hälsosam. Det märks att det fungerar och man vill inte gå tillbaka till gamla mönster. Nu känner jag en större balans i vardagen när det gäller träning och kost.

Carina, 51 år

"Det var en stor utmaning för mig"

Min läkare blev förvånad över att jag efter bara veckor med Charlottes kost- och träningsprogram hade normalt blodtryck och jag hade redan ett par veckor i programmerat gått ner i vikt. Men den stora förändringen är hur man MÅR. Jag mår jättemycket bättre nu och kan varmt rekommendera TONA-programmet till alla!

”Jag har varit överviktig i många år. Jag har alltid haft ambitionen att ta tag i det men inte riktigt haft orken och blundat för det jag utsatt min kropp för.
I april i år fick jag besked om att jag hade mycket högt blodtryck och fick börja medicinera direkt.

Det blev ett avgörande ögonblick för mig, jag blev mycket rädd - är väl medveten om att högt blodtryck är första steget för många allvarliga sjukdomar.

Jag kände att jag bara måste jag ta tag i min vikt och hela min livsstil och fick
möjlighet att gå med i TONA genom min fantastiska PT Charlotte Steinwig.

Kan bara säga att det är det absolut bästa jag gjort! På 46 dagar gick jag ner 10 kg, mitt blodtryck blev normalt och inte minst fick jag redskap för en ny, sund och hälsosam livsstil som jag känner är hållbar. Kombinationen med ett enkelt kostprogram, färdiga recept och träningsupplägg är oslagbart - bara att följa och man får garanterat resultat.

Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig mått såhär bra någonsin varken fysiskt eller psykiskt!

Det har blivit så otroligt tydligt för mig vilken inverkan det vi stoppar i oss har på vårt välmående och då inte bara viktmässigt - nu är jag full av energi, pigg, glad, sover gott och är i balans både fysiskt och psykiskt och jag älskar känslan och medvetenheten jag fått.

TONA är inte ett tillfälligt program för mig utan min nya livsstil, TACK Charlotte! ❤️”

Maria, 52 år

"Obeskrivligt bra"

Det är svårt att förklara vad man får för resultat med TONA-programmet. Förutom att jag har gått ner i vikt och tonat till kroppen så mår jag bättre och har mer energi. Man har ett annat förhållningssätt till hur man äter och tränar. Jag har kommit igång med löpningen efter många års uppehåll och skadebesvär med reumatism.

Rickard, 33 år

"Har gjort underverk"

Jag gick ned i TONA tillsammans med min fru och ska jag vara helt ärlig så var det för att stötta henne.

2009 var jag med om en trafikolycka där jag blev påkörd i 90 km/h när jag var ute och joggade. Jag fick en inkomplett ryggmärgsskada som innebär smärta och nedsatt muskel och känsel från midjan och nedåt. Jag var mer eller mindre rullstolsburen under tre års tid.

Detta var ett mycket hårt slag, innan olyckan hade jag en mycket aktiv livsstil med långdistans löpning och tävlade i motocross och enduro.

Jag tappade helt fotfästet då jag inte kunde vara aktiv som innan och det ledde till att jag gick upp i vikt.

Trots min ryggmärgsskada med nedsatt funktion i mina ben har TONA genom kost och träning fått mig tillbaka till den vikt jag hade när jag körde SM i motocross.
Belastningen på min kropp har blivit mindre och så även smärtorna.

En annan vanlig komplikation vid ryggmärgsskada är att magen inte fungerar som den ska och jag har haft stora problem sedan olyckan. TONA har genom sitt kost upplägg gjort underverk även här.

Sammantaget - det jag gick in i för att mest stötta min fru har även gett mig oerhört positiva livsstilsförändringar. De har inte på något sätt varit svåra att hålla sig till då man får snabba resultat .

Så här vill jag fortsätta leva då jag mår så fantastisk bra.
TACK Charlotte för att jag fick möjligheten 🙏🏻

Björn, 46 år

Läs mer om Tona-programmet

 

Fler citat

”Nu har vi snart gjort första veckan. Det har gått jättebra för mig med både mat och träning. Jag mår som vanligt men märker att jag sover djupare och vaknar tidigare.”

 

”Nästan hela veckan har jag vaknat innan klockan ens har ringt. Det har nog aldrig hänt innan. Att vakna klockan 5 och inte vara nästintill död? Det är främmande för mig 🙂

 

”Jag känner mig lätt som en fjäder trots min övervikt. Kroppen känns lättare och piggare!”

 

”Den största skillnaden jag har märkt är att jag vaknat och känt mig så mycket piggare de senaste 2-3 morgnarna, och det känns så jäkla härligt!”

 

”Mår mycket bättre! Har inte ont i magen, somnar tidigare på kvällen.”

 

”Mår så mycket bättre! Sover som en bebis numera.”

 

”Jag har gått upp och tränat på morgonen 5 dagar i rad, har aldrig hänt någonsin så känner mig också piggare!”

 

Jag valde att gå Tona-programmet för att få hjälp med kost och träning. Jag ville gå ner i vikt och känns mig fin i min kropp, och få bättre vanor och rutiner, vilket jag nu fått! Jag är piggare och känner mig finare i kroppen! Jag är så glad och tacksam, och stolt att jag gick Tona!”

 

”Countdown, riktigt roligt pass, jag njöt som en galning solen ☀️ Trodde inte jag skulle klara 40 axelpress, men det gick! Otroligt tungt att hålla upp repen för höga knän strax därefter, men det gick ju också 😅

 

”Ni borde seriöst få bidrag från staten för att ni (teoretiskt) förlänger folks liv! 🙌🏻 Har ALDRIG mått så här bra, varken fysiskt eller psykiskt 💪🏼❤️

 

”Mitt främsta mål med TONA var att få mer energi och det har jag helt klart fått, mycket tack vare kosten. Tack SundOchStarkOnline för många bra recept till vardagarnas matlådor och mellanmål på språng, och för roliga pass! En kickstart jag verkligen behövde!”

 

”Tack för ett underbart program!!🙏🏻 Ni är världsbäst!!❤️🥰❤️ Såå god mat. 👍 Inga problem att äta 6 ggr per dag. Passar mig perfekt. 👍 Har provat andra för att gå ner i vikt men det har inte varit hållbart. Jag vägde mig nu efter 4 veckor och har gått ner 7 kg. Alla borde gå Tona med er. 🤩

 

”Måste bara lyfta er till skyarna vilket superkoncept detta är med allt. Å hur mycket ni har lagt ner på detta i både tid och energi för att få till det till allas belåtenhet 🥰🥰 Kommer verkligen att rekommendera er till andra 🌟🌟

 

”Kunde inte låta bli att tjuvväga mig i morse. Siffrorna som vågen visade gör mig än mer peppad att köra stenhårt! -5,5 kg på tre veckor. Äter supergott, ”aldrig” hungrig, jämn i blodsocker… aldrig hangry som förut 🙈😬😆 Tack Tonaprogrammet!🥰

 

”Jag vill bara säga tack för väldigt goda och roliga recept! De är en stor anledning till att det går så bra att följa det här programmet. Flera rätter har blivit favoriter för hela familjen - och mangoglassen är vår nya efterrätt! (Toppad med frusna hallon och lite kokoschips, mums!)”

 

”Här kommer en liten tanke om recepten. Tack PT för era enkla, goda recept som består av riktiga råvaror och som mättar så bra. Skönt att se tydligt vad man har i och kunna frysa in. Själv gjorde jag den grekiska bönsoppan igen då har tycker det är så välgörande att ta fram en värmande måltid till lunch eller middag ibland. Här hade jag inte morötter hemma så det blev rödbetor istället och se vilken vacker färg det blev också! Ja, äta gott och njuta är ju viktigt och det tycker jag verkligen man gör med maten i programmet 🙏🏻

 

”Jag har nått ett av mina delmål. Jag har kommit i mina älsklingsjeans igen! Hurraaa! 🥰 Älskar tonaprogrammet! 😍🥰

 

”Jag är piggare, har mer energi, sover bättre, tappat flera kilo så nu kommer jag i mina älsklingsjeans igen 🥰. Jag mår superbra!! 😍🥰

 

”Jag tycker att det känns så lyxigt att få levererat så roliga pass! 🤩 Älskar också variationen på de olika passen 🙂

 

”Jag vill bara dela med mig av min första reflektion av TONA. Jaghar länge försökt hitta ett hälsosamt sätt att förhålla mig till kost. Så länge jag kan minnas har jag haft någon konstig vriden syn på mat. Kalla det missbruk, ätstörning, det kvittar, men jag måste säga att redan under dessa 2 första veckorna i TONAprogrammet har jag redan börjat hitta en trygghet och ett lugn när det kommer till mat på ett sätt som jag inte tror jag känt tidigare och det är en otroligt tillfredsställande känsla. Detta är förhoppningsvis en start på en väldigt långvarig relation mellan mig och mat 😃 Tack Sund och Stark Online för ett grymt upplägg!”

 

”Jag har nyligen avslutat Tona-programmet hos Sund och Stark online och vilken resa! Kan varmt rekommendera alla som vill förändra sina vanor gällande kost och träning, och samtidigt få en kickstart med Tona! Man får verkligen allt man behöver för att skapa förändring, såsom vägledning och pepp, massa bra recept, rutiner för träning och många tips på hur man får in sunda vanor och göra dem hållbara över tid. En fantastisk investering i mig själv ❤️

 

”Tack för 8 Tonaveckor! Målen nådda med råge! 💪🏼Ex - 10 kg! -1 st blodtryckstablett! -10 cm i midja! Känns fint med ny energi att göra sunda val för min egen skull. 😊 Trots ca 2 veckor med covidsjuk så nådde jag med råge de mål jag satt upp!” 

”Sista prestationen för Tona och jag är så nöjd. Vilken resa det varit med så mycket lärdom om kost och träning. Kunna äta så man blir mätt med god mat och ändå bli starkare. Tack Sund och Stark Online för en fantastisk resa och nu blir det en ny resa i starkare 💪🏼😊

”I oktober hoppade jag på ett onlineprogram - TONA - hos @sundochstarkonline (inga tvång, mycket mat och lagom med träning att passa in i småbarnslivet). När TONA var slut hoppade jag på starkare som är i samma anda men med mer vikter, 80/20 tänk och även detta perfekt för alla. Jag kör passen ute i trädgården eller i källaren och känner mig starkare än jag gjort innan barnen kom. Och Charlotte, vilken människa. Vilken energi och kärlek till det hon gör - än ni sugna på att komma igång med träningen kan jag med hela mitt hjärta rekommendera hennes program. 👍🏻