Sagt av andra

Röster om TONA-programmet – sagt av andra

"Jag känner mig starkare än tidigare och orkar mer"

De första veckorna i TONA-programmet var tuffa. Men mitt i programmet känner man sig stark och hälsosam. Det märks att det fungerar och man vill inte gå tillbaka till gamla mönster. Nu känner jag en större balans i vardagen när det gäller träning och kost.

Carina, 51 år

"Det var en stor utmaning för mig"

Min läkare blev förvånad över att jag efter bara veckor med Charlottes kost- och träningsprogram hade normalt blodtryck och jag hade redan ett par veckor i programmerat gått ner i vikt. Men den stora förändringen är hur man MÅR. Jag mår jättemycket bättre nu och kan varmt rekommendera TONA-programmet till alla!

”Jag har varit överviktig i många år. Jag har alltid haft ambitionen att ta tag i det men inte riktigt haft orken och blundat för det jag utsatt min kropp för.
I april i år fick jag besked om att jag hade mycket högt blodtryck och fick börja medicinera direkt.

Det blev ett avgörande ögonblick för mig, jag blev mycket rädd - är väl medveten om att högt blodtryck är första steget för många allvarliga sjukdomar.

Jag kände att jag bara måste jag ta tag i min vikt och hela min livsstil och fick
möjlighet att gå med i TONA genom min fantastiska PT Charlotte Steinwig.

Kan bara säga att det är det absolut bästa jag gjort! På 46 dagar gick jag ner 10 kg, mitt blodtryck blev normalt och inte minst fick jag redskap för en ny, sund och hälsosam livsstil som jag känner är hållbar. Kombinationen med ett enkelt kostprogram, färdiga recept och träningsupplägg är oslagbart - bara att följa och man får garanterat resultat.

Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig mått såhär bra någonsin varken fysiskt eller psykiskt!

Det har blivit så otroligt tydligt för mig vilken inverkan det vi stoppar i oss har på vårt välmående och då inte bara viktmässigt - nu är jag full av energi, pigg, glad, sover gott och är i balans både fysiskt och psykiskt och jag älskar känslan och medvetenheten jag fått.

TONA är inte ett tillfälligt program för mig utan min nya livsstil, TACK Charlotte! ❤️”

Maria, 52 år

"Obeskrivligt bra"

Det är svårt att förklara vad man får för resultat med TONA-programmet. Förutom att jag har gått ner i vikt och tonat till kroppen så mår jag bättre och har mer energi. Man har ett annat förhållningssätt till hur man äter och tränar. Jag har kommit igång med löpningen efter många års uppehåll och skadebesvär med reumatism.

Rickard, 33 år

"Har gjort underverk"

Jag gick ned i TONA tillsammans med min fru och ska jag vara helt ärlig så var det för att stötta henne.

2009 var jag med om en trafikolycka där jag blev påkörd i 90 km/h när jag var ute och joggade. Jag fick en inkomplett ryggmärgsskada som innebär smärta och nedsatt muskel och känsel från midjan och nedåt. Jag var mer eller mindre rullstolsburen under tre års tid.

Detta var ett mycket hårt slag, innan olyckan hade jag en mycket aktiv livsstil med långdistans löpning och tävlade i motocross och enduro.

Jag tappade helt fotfästet då jag inte kunde vara aktiv som innan och det ledde till att jag gick upp i vikt.

Trots min ryggmärgsskada med nedsatt funktion i mina ben har TONA genom kost och träning fått mig tillbaka till den vikt jag hade när jag körde SM i motocross.
Belastningen på min kropp har blivit mindre och så även smärtorna.

En annan vanlig komplikation vid ryggmärgsskada är att magen inte fungerar som den ska och jag har haft stora problem sedan olyckan. TONA har genom sitt kost upplägg gjort underverk även här.

Sammantaget - det jag gick in i för att mest stötta min fru har även gett mig oerhört positiva livsstilsförändringar. De har inte på något sätt varit svåra att hålla sig till då man får snabba resultat .

Så här vill jag fortsätta leva då jag mår så fantastisk bra.
TACK Charlotte för att jag fick möjligheten 🙏🏻

Björn, 46 år

Läs mer om Tona-programmet