Charlotte berättar lite mer om Tona-programmet i en längre video

 

Läs mer om Tona-programmet

 

Hej, jag heter jag heter Charlotte Steinwig. Jag är PT, Kostrådgivaren men också massageterapeut. Jag driver ett hälsocenter där jag bor i Lomma och jag har hjälpt många, många hundratals klienter att hitta, skapa en hälsosammare livsstil.

Nu under ett års tid så har jag tillsammans med min man arbetat hårt för att få fram ett nytt program som vi kallar för Tona-programmet, det är ett 8-veckors kost och träningsprogram online i grupp.Varför vi nu skapar detta, för jag har haft PT online tjänst länge tillsammans med PT klienter i gymmet och utomhusträning. Jag har ju jobbat med träning, många, många, många år nu. Men jag kände att det som saknades, det som många av mina klienter ville ha, de va lite snabbare lösningar.

Ni som känner mig, även ni inte känner mig. Jag har ju drivit Sund och Stark många år nu och för mig finns det inga quick fixes och det finns liksom inga dieter som man ska hoppa på och jag hatar varje sommar när Aftonbladet skriver sina diverse “åh så tappar du som snabbas kilon” och sådär. Så det har inte varit i linje med mina värderingar och min ideologi när det kommer till kost och träning. Så nu har det tagit lång tid för mig att skapa någonting som ändå går i linje med vad jag anser är rätt. Och att det faktiskt fungerar bra för mina klienter. Tona-programmet är alltså resultatet av ett hårt arbetande under ett års tid. Och det blev förbaskat bra. Det är ingen diet, det är ingen konstig kosthållning, det är helt vanlig mat. Vi äter ganska ofta, lite mindre portioner och vi utesluter inte direkt någonting. Jovisst, vi utesluter socker och alkohol för det är ett strikt program i 8 veckor. Men om man följer programmet så kan man förvänta sig, kan självklart inte lova för alla är vi olika, men man kan förvänta sig ganska bra resultat.

Vi har såklart testat programmet, jag och min man och de fysiska resultaten är ju fantastiska. Men jag skulle vilja slå ett slag för dem psykiska resultaten att vi har så mycket mer ork, så mycket mer energi, min mage fungerar mycket bättre, inte massa gaser och uppblåsthet, jag har fått bättre hy, jag sover bättre. Väldigt, väldigt många fördelar på det psykiska planet.

Så varför skapade vi då Tona? Jo, men det var för att många av mina klienter de ville må bättre, orka mer, ofta tappa fettvikt, gå ner i vikt och de ville gärna liksom se att det hände lite snabbare så att man faktiskt också fick lite motivation att fortsätta. Så det har varit en hel del läsande av forskningsartiklar, experimentera på oss själva innan vi kunde lansera den här produkten eller tjänsten, eller hur man nu vill uttrycka sig.

Vi är otroligt stolt över programmet det är som sagt 8 veckor, 56 dagar. Under de här 56 dagarna så är det absolut strikt. Ja, det är det inte. De är inte kakor, det är inte alkohol utan det är bra mat. Sen är det ju hemmaträning som gäller. Självklart kan du få träna på gymmet om du vill det, men jag ville att det här ska funka för alla, inklusive jag och min man, vi är 3 barn föräldrar. Barnen är små och dem har mycket aktiviteter. Vi har ett barn i skolan som ha läxor, mycket tid går till vardagspusslet så hemmaträning var kravet på det här programmet. Så det är bara hemmaträning, lite utrustning som krävs i programmet och vi mår så oerhört mycket bättre.

Så Tona-Programmet är alltså ett program för alla, oavsett ålder, oavsett vart man är i livet, det är enkelt att följa, man får alla recept till sig vad man ska göra eller ja, äta, tillaga, man får all träning till sig, hur man ska träna, vart man ska träna, när man ska träna. Vi ska skapa en enkelhet och det ska också skapa en långsiktighet. Ja, under dem här 8 veckorna så är det strikt,det är ingen alkohol och ingen socker, kakor och så. efter dem här 8 veckorna så kommer vi att ge verktygen som ni behöver för att bibehålla era resultat eller till och med kanske toppa ännu mer. Men framförallt att hitta en långsiktighet i det här. För att ha en hälsosam livsstil så behövs egentligen två komponenter. Det är att vi rör på oss och vi äter bra mat, hälsosam mat. Och dem verktygen kommer ni att få av oss. Så att ja, Tona-programmet möjliggör lite snabbare resultat än kanske dem här klassiska kostprogrammen, men det är också så att vi ser väldigt långsiktigt på det och ni kommer få den hjälpen ni behöver för att bibehålla ert fantastiska resultat, både psykiska och fysiska. Så Tona-programmet är vi oerhört stolta över, det är vårt lilla fjärde barn.

Läs gärna mer på vår hemsida som du förmodligen kanske redan nu är inne på, men följ oss också på Instagram och Facebook på @sundochstarkonline/Sund och Stark Online vi har samma namn även på Instagram och Facebook. Och läs om de deltagarna som har varit med redan och vilka hälsofördelar de har upplevt och vilka resultat de har fått. Hoppas att vi ses i någon framtida start framöver och jag hoppas att ni uppskattar vårt nya program. Hejdå.